[3D-design]

[design]

[CAD-consultancy]

[contact]

Welkom bij het consultancybureau Luc Van Laere! Wij zijn een consultancybureau dat advies geeft over alles wat te maken heeft met het ontwerpen en driedimensionaal visualiseren van interieurarchitectuur. Waarom zou je gebruik maken van onze kennis en diensten?

 

Je bezit een architectenbureau en hebt enkele tekenaars in dienst. Je hebt een prachtig softwarepakket aangekocht dat duizenden euro’s kostte. Ondanks het enthousiasme, het dure pakket en de inzet van jouw medewerkers slaag je er niet in om afgesproken deadlines te halen zonder het gebruikelijke nachtwerk.

Je bent een interieurarchitect, je tekent gewoonlijk eerst alle technische plannen uit in 2D in het ene softwarepakket om daarna de volledige scène opnieuw in 3D te tekenen in een ander computerprogramma.

Je wil als CAD-verantwoordelijke het tekenrendement van jouw team verhogen en er voor zorgen dat alle medewerkers op dezelfde manier werken. Je wil komaf maken met de verschillende werkwijzes die jouw werknemers zich gaandeweg hun carrière hebben eigen gemaakt.

 

CAD-pakketten zijn complex en wekken al snel de indruk dat je een sterke aanleg voor IT moet hebben om er mee aan de slag te kunnen gaan. Als zelfstandige heb je ook niet altijd de tijd om je te verdiepen in alle functionaliteiten van jouw tekensoftware. Nochthans zijn het net die extra’s die kunnen zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing:

• Een overzichtelijk startdocument met de nodige vignetten en structuur kan je helpen om efficiënter te werken met je programma.

• Een bibliotheek met alle symbolen vermijdt dat je bijvoorbeeld telkens opnieuw die bepaalde stoel moet hertekenen of gaan zoeken in een voorgaand project.

• Wanneer jouw project helemaal getekend is, wil je er graag correcte meetstaten uit trekken maar je krijgt die meetstaten niet uit het programma zoals jij het wil.

 

Het zijn slechts enkele voorbeelden van taken waarbij wij je deskundig kunnen begeleiden.

Het consultatiebureau Luc Van Laere kan jou op een toegankelijke manier helpen met het optimaliseren van je tekenrendement of dat van de medewerkers van jouw bureau. Dit doen we op verschillende manieren in functie van je behoefte, gaande van een screening van je plannen, tot het meedraaien in jouw bedrijf voor (on)bepaalde duur. Aan de hand van zo’n doorlichting kunnen we snel achterhalen waar zich bepaalde knelpunten bevinden en daar gericht aan werken.

 

Wil je leren werken met CAD-pakketten? Wij hebben zeer goede adressen voor basislessen. Als je hier meer over wil weten, contacteer ons dan zeker! Wij helpen je tijdens en na het opleidingstraject graag om jouw leservaring om te zetten in de praktijk.